Je bekijkt nu Happy stones of zwerfkeien maken

Happy stones of zwerfkeien maken

  • Berichtcategorie:Op het land

Keileuk is het om tijdens je wandeling door de stad leuke gekleurde stenen tegen te komen. Deze stenen, happy stones of doodle stones dus, zijn naast een mooie afbeelding, vaak ook voorzien van een leuke of bemoedigende tekst. Een happy stone is een steen die beschilderd is door iemand en die hem vervolgens ergens neerlegt om de vinder blij te maken. Je mag de stenen dus oprapen en mee naar huis nemen, maar ook weer op een nieuwe plaats neerleggen zodat iemand anders er weer blij van wordt. Inmiddels circuleren er al heel wat door Hellevoetsluis, worden er allerlei Facebookpagina’s opgericht waar men inspiratie op kan doen en waar de vinder de gever kan bedanken. Het is een welkom fenomeen in coronatijd. Wat ik ook een erg mooi gebaar vind, is dat sommigen de stenen maken speciaal voor op begraafplaatsen.

Geïnspireerd door deze leuke kunstwerkjes, besloot ik er zelf ook mee te beginnen. Wandelend door de stad raapte ik steentjes in de historische Hellevoetse vesting. Bij nadere bestudering waren deze steentjes wel erg mooi wit. Iemand had waarschijnlijk gewoon zijn tuinafval langs de kade gedeponeerd. Enfin ik had een mooie set om mee te beginnen. Sommigen kopen ook de stenen gezamenlijk in. Bij bol.com kun je ze in bulk inkopen, dan heb je mooie witte schone steentjes: happystones kopen

Om fijne lijntjes te kunnen maken, zijn acrylstiften superhandig. Ik bestelde deze set stiften op Amazon>> Voor diegene die een complete set kwaliteitsstiften wil, zijn de Posca stiften een goede keuze. Nadat je kunstwerkje af is, is het nodig om de steen af te lakken. Anders geeft het af en dat is niet zo prettig voor de vinder. Ik gebruikte daar deze lak voor>> maar je kunt ook een potje transparante nagellak gebruiken. Vanzelfsprekend hebben wij meestal jachtlak aan boord. Dit is prijzig maar geeft de stenen een super hoogglans alsof er een glaslaagje overheen ligt. Het proberen waard. Jachtlak van Tenco is meestal in kleinere potjes van ongeveer € 10,- bij de bouwmarkt verkrijgbaar.

Manlief en de kinderen raakten ook al aan de decoratie. Voor iedereen een leuke bezigheid dus!

happystones
Met acrylstiften maak je makkelijk mooie kunstwerkjes op postzegelformaat.
happystones
Deze happystone krijgt binnenkort een plekje rond de vuurtoren van Hellevoetsluis. Maar dat ga ik na de verwachte sneeuwbuien doen.