Je bekijkt nu Het staat in de sterren geschreven – astrologie

Het staat in de sterren geschreven – astrologie

De interesse in astrologie neemt momenteel weer toe

In tijden van corona en de daarbij behorende crisis, zijn velen weer meer geïnteresseerd in astrologie. Dat lijkt logisch, want momenteel lijken we maar weinig houvast te hebben aan onze vaste normen, waarden en wellicht ook het geloof wat iemand aanhangt. Het lijkt niet meer zichtbaar en tastbaar. Hoe zichtbaar blijven dan de sterren boven ons hoofd, welke ons in onze jeugd al hetzelfde vertrouwde beeld gaven. Als kind was ik al dol op de sterrenhemel en alles wat er om heen hangt. Of het nu het mysterieuze is, of gewoon de pracht er van. Ik stond graag voor het raam te kijken en volgde de stand van de maan. Ik groeide op in Zeeland en daar zijn nog echt donkere nachten. De allermooiste sterrenhemels heb ik gezien in Afrika (o.a. Ivoorkust, Rwanda en Tanzania). Nu ik op een schip woon en we er regelmatig op uit trekken, is het dus voor mij weer de uitgelezen kans om lekker naar boven te staren en met de camera proberen die volle maan of juist de maansikkel, mooi vast te leggen.

sterrenhemel in Rwanda
Orion, gefotografeerd in Rwanda. Geen lichtvervuiling dus de sterrenhemels zijn adembenemend mooi.

horoscopen en sterrenbeelden bekijken

Vanaf het water is alles net wat beter zichtbaar en voel je je een met de natuur en alles om je heen. Mijn eigen sterrenbeeld is vissen dus ja, dit is de ideale woon- en werkomgeving voor mij: rust, weidsheid en de natuur. Het is niet dat ik elke dag mijn horoscoop natrek, ik ben meer geïnteresseerd in de maanstand en waar de sterrenbeelden zitten. Het helderste en mooiste sterrenbeeld aan de hemel vind ik Orion, deze is in de donkere wintermaanden altijd mijn stoere baken van licht. In de winter kun je dit sterrenbeeld in het zuiden vinden, tussen de Stier en de Kleine en de Grote Hond. Het is gemakkelijk te herkennen: het bovenste sterretje (eigenlijk een paar hele kleintjes) is het hoofd. Betelgeuze (dat betekent schouder) en Bellatrix vormen de twee schouders. (Betelgeuze is maar liefst 400 keer zo groot als de zon!). De drie sterren in het midden vormen de gordel van Orion, en als het helder weer is, kun je het zwaard ook nog aan de gordel zien hangen. Rigel vormt één van de knieën van de jager. Vanaf het schip kan ik Orion nu dagelijks goed zien. De haven waar we nu liggen is pal aan het Haringvliet. Als ik de wal op loop sta ik direct aan de rand van een natura 2000 gebied dus rust en voldoende duisternis gegarandeerd. Daar heb ik zicht op het Zuid-Oosten en zie de zon en maan opkomen en geniet daar elke keer weer van. Noordwaarts ligt het industriegebied rond Rotterdam dus daar is dan weer een zee aan zgn. strooilicht.

apps en boeken over astrologie, zon- en maanstanden

DeLuxe Moon app
DeLuxe Moon: een mooie en handige app met alles rondom de maan.

Om allerlei sterrenbeelden te zoeken, de volle maan en zonsopkomst en -ondergang te bekijken gebruik ik diverse apps: Deluxe Moon is een hele mooie en de beste app om maanstanden, eclipsen en andere gebeurtenissen te bekijken. Als grafisch vormgever word ik ook heel blij van hoe alles er uitziet en het geluid geeft net die extra “Star Wars” beleving :-). Een andere mooie app is Sky Guide. Sky Guide maakt sterrenkijken eenvoudig. Houd je smartphone gewoon boven je hoofd om automatisch sterren, sterrenbeelden, planeten, satellieten en meer te vinden. Je kunt naar wens mythologische figuren aan- of uitzetten. Met Sky Guide is er geen gedoe met verwarrende sterrenkaarten, kompassen en zaklampen. De app past zich automatisch aan je kijkrichting aan, zodat je gemakkelijk sterren, planeten, sterrenbeelden en meer kunt bekijken.

app astrologie Sky Guide
Schermafbeelding van SkyGuide met mijn favoriet Orion.

Lees je liever over de sterren in plaats van met een app?
Leven met de sterren is een van de beste astrologieboeken. Ook als je net begint met astrologie. In dit prachtig vormgegeven boek laat de schrijfster Yasmin Boland zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er bovendien een gratis online geboortehoroscoop bij! Meer weten over de maan? Yasmin schreef het beste boek over de maan met de energie van de maancyclus.

wat ga jij vandaag in de sterren zien?

Of je nu wel of niet gelooft in astrologie, geniet even van een rustmoment in deze drukke tijden en kijk eens een moment omhoog voordat je gaat slapen.
❤️ 🌎 🌜 🌞 ⭐️ ✨

volle maan in hellevoetsluis vesting-haringvliet
volle maan in Hellevoetsluis – Haringvliet
volle maan in Hellevoetsluis
als de maan opkomt en de zon tegelijkertijd ondergaat! Noordzeezijde Hellevoetsluis
maansopkomst vestinghaven hellevoetsluis
maansopkomst vestinghaven Hellevoetsluis
zonsopkomst vestinghaven hellevoetsluis
zonsopkomst vestinghaven Hellevoetsluis, prachtige rode winterse luchten
zonsondergang op het Haringvliet, net naast de vuurtoren van Hellevoetsluis
zonsondergang op het Haringvliet, net naast de vuurtoren van Hellevoetsluis
zonsopkomst op de Grevelingen
zonsopkomst op de Grevelingen. In de verte surfcentrum Brouwersdam
sterrenhemel in Rwanda residence Akagera National park
Adembenemende sterrenhemel in Rwanda bij residence Akagera National park
zonsopkomst Rwanda Akagera National park
De volgende morgen weer vroeg uit de veren voor de zonsopkomst in datzelfde Akagera National park Rwanda.