Je bekijkt nu De Aladdin Blue Flame petroleumkachel; een warme multifunctionele vriend aan boord

De Aladdin Blue Flame petroleumkachel; een warme multifunctionele vriend aan boord

De Aladdin Blue Flame petroleumkachel een praktische kachel en tevens perfect kookgerei

Hij is klein maar fijn. De retro kachel (bouwjaar: jaren zestig, zeventig) gebruikt maar weinig petroleum. Het is belangrijk dat de vlam blauw is en niet geel, want dan komen er gevaarlijke stoffen vrij zoals koolmonoxide. Een gele vlam ontstaat als de lont (kous) te kort wordt, of als de lont of de brander zelf teveel vervuild is. Ik heb een speciale kousreiniger aangeschaft, dat is een plastic plaatje waarmee je vrij precies de bovenkant van de kous schoon kunt schaven. Bij dagelijks gebruik van de kachel in het koudeseizoen doe ik dit twee keer per week.

Wij vullen de kachel met standaard petroleum, dat ruik je ook altijd wel iets. Als alternatief kan er de duurdere variant, zibro brandstof in. Verder is het belangrijk dat de ruimte waarin de kachel staat, te allen tijde voldoende ventilatie heeft. Dat is bij ons aan boord al snel het geval šŸ˜‰ Onderdelen zoals nieuwe lonten/kousen en de kousreiniger bestel ik altijd bij olielampen.nl

De blauwe Aladdin vlam zoals je die wilt zien.
Onderdelen zijn nog prima verkrijgbaar.

De gebruiksaanwijzing vond ik ook online, super handig:
gebruiksaanwijzing Aladdin Blue Flame

Koken op de Aladdin petroleumkachel

Voor de ‘slow-cooking’ liefhebbers onder ons is de Aladdin ideaal! Het maken van draadjesvlees, stoofvlees en pulled chicken gaat perfect. Of even iets opwarmen. Het bovenste deksel kun je er afhalen voor net iets meer warmte of als je simpelweg iets minder slow wilt.

Lekkere runderstoof met Trappistenbier koken op de petroleumkachel; alleen de heerlijke geur al de hele dag!
Tja dat wordt hond in de pot voor onze viervoeter
Regelmatig de brander schoonmaken geeft het beste resultaat voor een mooie vlam. Gaat prima met een doekje met wat petroleum.
Pasgeleden zelfs een tweede exemplaar gescoord via Marktplaats šŸ˜›