Werken aan boord, grafisch ontwerpstudio

Werken aan boord, grafisch ontwerpstudio

Met inmiddels al dik 25 jaar werkzaam als grafisch ontwerper heb ik al op heel wat plekken gewerkt. Nu heb ik de meest bijzondere. Ik heb het geluk dat ik mijn werk overal mee naar toe kan nemen. Werken aan boord betekent wisselende stroomspanningen, dus werken met omvormers en ja, helaas ook regelmatig stroomuitval. Daar staat tegenover dat je bewust met stroom en andere voorzieningen omgaat. Werken aan boord geeft vrijheid, net als leven op het water. Doorwerken in Coronatijd is makkelijker als je op een schip woont. Vanwege de coronamaatregelen ontvang ik nu geen klanten, maar die ruimte is er wel, in ons schipperscafé, lees hier meer over het schip. Tijdens de eerste Coronagolf in maart hebben we de trossen losgegooid en zijn we richting het Grevelingenmeer vertrokken. We hebben ons toen in onze eigen bubbel geplaatst en dat was heerlijk, mede door het mooie voorjaar.

De beste computer en laptop voor de grafisch ontwerper

Hoe kan ik dan zo goed mogelijk mijn werk voortzetten? Ik heb het geluk dat ik niet gebonden ben aan een kantoor of vaste werkplek. Ik kan een laptop meenemen en op het grote schip werk ik op de iMac. De beste computers voor grafisch ontwerpers vind ik dus nog altijd de Apple computers. Zoals de Apple Macbook Air voor supermobiel werken in compacte ruimtes of om onderweg mee naar klanten te nemen. Standaard werk ik met de Apple iMac 27 Inch. De aanschafprijs is wat hoog, maar het zijn de beste stabiele computers om met grafische software aan de slag te gaan. Ik schaf soms ook een refurbished exemplaar aan zoals Refurbished Apple iMac Dat scheelt soms wel € 750,- in de prijs en het maakt mij dan niet uit of er al een krasje in de behuizing zit. Voldoende werkgeheugen en een up to date OS systeem is belangrijk. Er komt een moment dat de iMac niet meer te updaten is en dat vind ik wel jammer. Maar het blijkt wel dat de pc erg lang meegaat. Ik gebruik het scherm dan nog voor film en muziek in een andere ruimte.

ontwerpstudio aan boord
Mijn ontwerpstudio aan boord: knus maar functioneel!
fotobehang aanbrengen
Snijden, schuiven, spatelen en zo komt het fotobehang vlot op zijn plek!

Als grafisch ontwerper wil je toch altijd iets aparts. Onlangs hebben we het kantoor voorzien van mooi airtex fotobehang. In samenwerking van onze huisfotograaf, Peet Rouw, zochten we een gerse foto uit van Rotterdam. We wurmden ons een middag met behanglijm, mesjes en spatels door de kleine studio. We zijn heel tevreden met het resultaat! Als je ook van dit mooie fotobehang wil, stuur mij een bericht!