Je bekijkt nu Onze kleinste en meest knusse woonruimte: Gillissen zeiljacht

Onze kleinste en meest knusse woonruimte: Gillissen zeiljacht

De tot nu toe kleinste verblijfruimte die we bewoond hebben is ons Gillissen zeiljacht, de Devarique. Daarmee is het ook de meest knusse plek geweest qua wonen en leven op het water. De klassieker uit 1954 is heel wat mans, zo wist ze zich bij voorbeeld prima staande te houden met een stevige wind op de Oosterschelde. We moesten ons toen uiteindelijk toch overgeven aan de elementen. In plaats van richting Tholen te varen zijn we teruggekeerd naar Wemeldinge. een heel fijne jachthaven overigens, met prima en nette voorzieningen.

slapende labrador pet hosternokke
Hosters dan word je moe!

Gillissen maakt vooral motorjachten, maar heeft ook enkele zeiljachten gebouwd, ik geloof slechts drie. Dit is er dus eentje van. Met zijn drietjes hebben we er o.a. mee door Zeeland gevaren. Twee personen sliepen in het vooronder en eentje op de bank. Ook daarbij nog onze labrador genaamdĀ  X. Een gezellige boel dus. We hebben onder andere de jachthaven van Kamperland aangedaan, Veere, Kortgene, Wemeldinge. Allemaal prima plaatsen om te vertoeven! Alle plaatsen hebben zo hun eigen bezienswaardigheden. De jachthaven van Veere is midden in het prachtig historisch stadje met een rijk verleden. Vriendelijke havenmeester die ons nog een betere ligplaats aanbood, zodat hond X makkelijker van boord kon.

Maar goed, nu iets meer over het jachtje zelf: afmetingen een krappe 8 meter lang en ongeveer 2 meter breed. De motor is nog een originele inboard Albin 0-21. Deze is door de mannen geheel gereviseerd en loopt weer als een zonnetje. Ze is van staal dus lekker robuust. De kombuis heft een 2-pits gasstelletje en er is een gaskacheltje. Soms zetten we daar als extra nog een petroleumkachel bij. Dan is het super behaaglijk.

Tijdens onze vaartochten hebben we altijd een marifoon mee. Dit zijn we al gewend als we met de Luctor et Emergo varen. Het zou trouwens een aanrader zijn als elke zeiler een marifoon bij had, het is veel sneller en veiliger communiceren met de brug- en sluiswachters en met de juiste instanties.

Even een rustmomentje op de Oosterschelde. We hebben een fles Sluuswaeter gescoord in Wemeldinge. Deze hebben we uiteraard pas ’s avonds genuttigd šŸ˜‰
Ook bij minder weer is het nog steeds lekker vertoeven op een zeiljacht.
’s avonds laat nog even tanken in Willemstad. Zit ie al bijna vol??

 

Dagelijks onderhoud tijdens langere tochten is van ‘levensbelang’ voor je motor. De originele motor ligt er nog in trouwens.
In de Krammersluizen met het Sluuswaeter šŸ™‚
Plezier aan boord, Titanic maar dan anders
Op de Oosterschelde, een prachtig vaargebied.
Op de Oosterschelde, passerend beroepsvaart
De vaarkaart app, een handig hulpmiddel. Sowieso hebben we daarnaast ook altijd marifoons mee.

Een mooie avond in de vestinghaven Hellevoetsluis
Jachthaven Veere
Zeilen op het Veerse Meer, Veere haven
Jachthaven in het centrum van historisch Veere
Hond X geniet ook van Veere
Zeilen op het Veerse Meer, ingang Veere haven
Zeilen op het Veerse Meer
Zeilen op het Veerse Meer
Zeilen Veerse Meer
Gewoon een mooi klassiek plaatje op het Veerse Meer
Jong geleerd…. Valentijn draait zijn hand er niet voor om.
Zo knus en gezellig!
De kombuis heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt om prima te eten.