Je bekijkt nu Onze misses X, een echte zeehond

Onze misses X, een echte zeehond

  • Berichtcategorie:Dier aan boord

Met huisdieren aan boord, hoe gaat dat eigenlijk? We doen een ‘meet and greet’ met onze misses X, een chocoladebruine labrador met zeebenen.

X is inmiddels een zes jaar oude labrador retriever. Ze is opgeleid als hulphond maar nu steeds meer van haar pensioen aan het genieten. Ze is al van jongs af aan gewend aan het leven aan boord. Ze wurmt zich met haar flinke lijf gewoon overal tussendoor. Ook een schroeipermanentje van een van de kachels aan boord komt regelmatig voor.
X is dol op zwemmen, maar is in haar jonge leventje een keer letterlijk tussen wal en schip gevallen en zal nu alleen nog tot haar buik het water in lopen. Ze blijft er echter dol op. Een huisdier aan boord: het kan dus heel makkelijk. Het scheelt natuurlijk wel dat ze er al van puppy af aan, aan gewend is.

Praktisch: we gebruiken voor onze “boot labrador” het Julius K9 hondentuig. Dit tuig is naast dat het gewoon heel stevig is, makkelijk aan te trekken, diervriendelijk en heeft een handige greep bovenop om de hond snel beet te kunnen pakken wanneer nodig. Op het K9 harnas kan ook de tekst ‘hulphond’ makkelijk bevestigd worden, zodat te zien is dat zij een assistentiehond is. Mijn partner heeft PTSS. Het gaat steeds beter met hem en hondenmaatje X speelt hier een heel belangrijke rol in. Net als de rust van het varen, het bezig zijn met de natuur en de elementen.

X heeft zelfs haar eigen instagram account, je kunt haar volgen, we plaatsen wekelijks een update:

🐾 Hulphond_X
🐕 Labrador
🇳🇱 The Netherlands

Waarom heet zij eigenlijk “X”? Lees het hier in de blog van Manuël>>

Hond x in de platbodem Annie
jaja ik kan best zelf deze boot managen. X vermaakt zich prima in platbodem Anny-Maria

Ik vind overal wel een lekker plekje om te liggen. Labrador X Onze labrador X met haar Julius K9 hondentuig.

DierDier