Je bekijkt nu In quarantaine tijdens de eerste Coronagolf

In quarantaine tijdens de eerste Coronagolf

Toen de eerste Coronagolf in maart 2020 uitbrak, besloten we de stad te verruilen voor de rust van het meer en wel de Grevelingen in Zeeland. We hebben zelf geen Corona gehad tot nu toe (even afkloppen maar weer), maar we besloten toen om ons zelf maar in een soort van quarantaine te plaatsen. Dit bleek achteraf een goede keus. We zijn op 21 maart met twee schepen, de Luctor et Emergo en sleepboot Denzo eraan vast, vertrokken richting het Grevelingenmeer. We zijn uiteindelijk op 25 april teruggevaren naar Hellevoetsluis. Omdat we het altijd op een of andere manier luchtig willen houden maakte ik een kort filmpje van onze ‘move’.

Het voorjaar was werkelijk prachtig, mede daardoor werd de reis aangenaam. Het was echter niet makkelijk omdat niet alle kinderen mee konden (we zijn een samengesteld gezin). Maar we lagen nog wel op een redelijke rijafstand en zo konden we met de welbekende anderhalvemeter afstand elkaar zien op de steigers aan de Brouwersdam. We vierden verjaardagen, Pasen in een soort onwerkelijke toestand. Tussendoor kregen we fanatieke boa’s op bezoek. Zelfs in kogelvrij vest en ook ’s nachts. Een boa ging zelfs zover dat hij ’s avonds laat in zijn prive auto nog de Brouwersdam ging nalopen. Dat was dan nog het enige waar we ‘coroneus’ van werden, zoals we het zelf gingen noemen. De zeehonden maakten alles weer goed.

grevelingenmeer
Grevelingenmeer, in de verte de Philipsdam met de Krammersluizen
Met beide schepen bij Scharendijke
In onze eigen bubble
De vele zonsopkomsten en -ondergangen
Rust, ook geen toerist te bekennen